Hozzávalók:
Mézes diós.
Hozzávalók.
.
30dkg liszt
1tkszódabikarbóna
1tkfahéj
12dkg darált dió
2tojás 2ekméz
14dkcukor
8dk. vaj
Cukor máz
15dkg, porcukor.
1tk. citrom leve.
½. tojás fehérje.
A cukormáz hozzávalóiból Sűrű krémet KEVERÜNK./nem habosítjuk/
*
Elkészítés:
Elkészítés.
A 30dkg, liszthez hozzá adjuk a 8dkg vajat, ezzel eldörzsöljük,bele keverjük a darált diót, a szódabikarbónát, a tojást, mézet és a cukort. kevés tejjel /Ha szükséges 1-2 ek./ könnyen nyújtható tésztát készítünk. 4-5mm vastagra nyújtjuk formával kiszaggatjuk tojással megkenjük előmelegített sütőben 160fokon 12perc alatt világosra sütjük. Amikor kihült, cukormázzal megírjuk. A kikevert cukormázt egy zacskóba öntjük a zacskó végét kicsit levágjuk és így írjuk meg a kalácsot. Azonnal fogyasztható és sokáig puha marad.