Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb vagy lapocka
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis doboz konzerv vörös bab
1 kis doboz konzerv kukorica
2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 cs. újhagyma
2 ek.paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
chilipor
római kömény
oregánó
*
Elkészítés:
Előkészítés:A húst,szalonnát,paprikákat,újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk,ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a vörös babot,paprikákat,újhagymát,kukoricát. Rátesszük a paradicsompürét,átpirítjuk és levesszük a tűzről. Ne főzzük túl puhára. Akkor jó ha a paprika kicsit roppanós marad.
Párolt rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!