Mexikói pulyka tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Mexikói pulyka tokány

Mexikói pulyka tokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kb 1 kg pulyka comb,
1 nagyfej vöröshagyma ,
2-3 gerezd fokhagyma ,
5 dkg füstölt szalonna ,
1 ek baromfizsír ,
1 tk só ,
borsika fű (helyettesíthető őrölt borssal )
1 tk őröltpaprika ,
ízlés szerint chili paprika por ,
2 ek darált házi paprika ,
1 dl paradicsomlé ,
1 doboz vörösbab konzerv ,
1 doboz csemege kukorica ,

*

Elkészítés:

A meg tisztított húst vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát fel csíkozzuk, a hagymát kockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk rá rakjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a baromfi zsírt és rá rakjuk a húst és fehéredésig sütjük.
Meg hintjük a sóval, borsikafűvel (őrölt borssal ) pirospaprikával, chili porral hozzá adjuk a fokhagymát.
Bele rakjuk a darált házi paprikát, ha nincs vághatunk helyette kaliforniai paprikát bele.
Ráöntjük a paradicsomlét és annyi vizet hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük ha szükséges pótoljuk a vizet, ízlés szerint a sót.
Amikor a hús meg puhult hozzá adjuk a le csepegtetett kukorica és bab konzervet.
Hagyjuk fel forrni és egy rottyanás után le vesszük a tűzről.
Nokedlival vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mexikói pulyka tokány