Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
1 tojás a kenéshez
1 doboz mexikói szendvicskrém
1 doboz pizza szendvicskrém
házi ketchup
10 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
elkészítés
1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 2 felé vágjuk a tésztát.
3. A cipókat kinyújtjuk külön ,mindegyiket megkenjük a mexikói krémmel és a pizza krémmel majd meglocsoljuk a ketchuppal .Majd megszórjuk a reszelt sajttal.
4. Feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk ,lapjával szorosan egymás mellé helyezzük a tepsire
5. Megkenjük sütés előtt felvert tojással,
6. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 25-30 perc
7. Ebből 55-60 db csigánk lesz