Hozzávalók:
25 dkg tarkabab
kb. 70 dkg sertésoldalas
1 tk só
3-4 ek napraforgóolaj
1 db nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek paradicsompüré
1 csipet chilipor
1-1 mk őrölt fekete bors, kakukkfű és oregánó
1 db konzerv csemegekukorica
fél-fél cső sárga, zöld és piros kaliforniai paprika
*
Elkészítés:
A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk.
Másnap a húst a csontok mentén feldaraboljuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, majd egy nagyobb serpenyőben, az olajon körös-körül megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félrerakjuk.
A visszamaradó olajban megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét, és pár percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a babot és az elősütött húst, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, oregánóval, a borssal, felforraljuk, majd kis lángon kb.
90 perc alatt puhára főzzük.
Néha megkeverjük, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt levet.
A főzés vége felé hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát.
Ha szükséges, még megsózzuk.
Friss kenyérrel kínáljuk.