Mexikói húsos pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Mexikói húsos pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 kiskanál só
3 dkg élesztő
2,5 dl + 0,5 dl tej
10 dkg margarin
1 dkg cukor
A raguhoz:
napraforgó olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg darált (sertés)hús
10 dkg paradicsompüré
15 dkg konzerv csemegekukorica
chilipor vagy más csípős paprika (ízlés szerint)
2 dkg étkezési keményítő
só, őrölt feketebors, őrölt pirospaprika
Lekenéshez 1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Elkészítjük a ragut: A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát megpirítjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, chiliporral/erős paprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát is. A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut. Végül lapos tálcára terítjük kihűlni.
A langyos tejben a cukrot, az élesztőt és egy kanálnyi lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, a felfuttatott élesztős résszel tésztává dagasztjuk. Ha szép simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk), mellyel kibéleljük az előzőleg kiolajozott formánkat. A széleket tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Végül a tésztával betakarjuk, a tetejét tojással megkenjük. 20-25 percig kelesztjük, és 170 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 45-50 perc).
Piteformám mérete: 28 cm átmérőjű
Forrás: Ráma süteményeskönyv 2011

Mexikói húsos pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mexikói húsos pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!