Mexikói gombaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Mexikói gombaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg sampion gomba
5 dkg dió
1 cs. zöldség zöld
2 dl főzőtejszín
só, bors, chili pehely ízlés szerint
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl

*

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, rátesszük az apróra darált hagymát, megdinszteljük, majd az összevágott gombával tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a dúrvára vágott diót, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük kb. 1/2 liter vízzel, lassú hőfokon főzzük, majd a főzőtejszínt hozzáadjuk.
És a végén hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.

Mexikói gombaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mexikói gombaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!