Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 fej hagyma
1 paradicsom
1 csípős paprika
15 dkg morzsolt kukorica
20 dkg paradicsomos bab
Ízlés szerint só
1 kk cayenne bors
1 kk római kömény
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1,5 dl tejföl
Étolaj
*
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd fehéredésig píritjuk, közben sózzuk, a borsot és a köményt is hozzáadjuk.
Ha szépen megpirult mehet bele az apróra vágott hagyma, paradicsom, paprika.
Ha rottyan egyet, hozzáadjuk a babot, kukoricát és a petrezselymet.
Fedő alatt pár percig pároljuk.
Ha túl kevés a folyadék alatta, pótolhatjuk, de csak 1-2 deci erejéig.
Amikor összefőtt, rátesszük a tejfölt és folyamatos keverés mellett még 3-4 percig főzzük.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: Fontos, hogy folyamatosan keverjük, mert nagyon hamar oda tud kapni az alja.