Hozzávalók:
3 csirkecomb
30 dkg mirelit kukorica
3 dl tejföl
1-2 erős paprika, ledarálva, vagy összetörve
2 nagy fej hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek. zsír
párolt rizs
*
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágom, sózom, borsozom és a zsíron, lefedve, időnként forgatva ropogósra sütöm. A kukoricát megfőzöm, elkeverem a tejfölben, sózom, belekeverem az összetört erős paprikát. A hagymákat karikára vágom. Egy tepsibe rakom a csirkecombokat, rá a karikára vágott hagymákat, picit sózom, hogy párolódás közben puhuljon és enyhén meglocsolom a hús zsírjával. Erre jön a tejfölös kukorica, befedem vele Előmelegített sütőben sütöm, közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt kész van. Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni.