Mexikói aprópecsenye.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Mexikói aprópecsenye.

Mexikói aprópecsenye.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg. pulyka felsőcomb filé, (készülhet csirkéből, vagy sertésből is)
25 dkg. fagyasztott mexikói zöldségkeverék, (sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica)
1 fej hagyma apróra kockázva,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál tejföl,
kevés csili,
só, őrölt bors,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

Tokány jellegű étel, könnyen elkészíthető.
A húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is.
Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk.
Addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, és beletesszük a fagyasztott zöldségeket.
A tejfölt is hozzáadva, őrölt borssal, és kevés apróra vágott csilipaprikával állítjuk be végleges ízét.
Mielőtt kész lenne ételünk, kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk még rajta.
Kifőtt tésztára halmozva tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mexikói aprópecsenye.