Hozzávalók:
1 kg. pulyka felsőcomb filé, (készülhet csirkéből, vagy sertésből is)
25 dkg. fagyasztott mexikói zöldségkeverék, (sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica)
1 fej hagyma apróra kockázva,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál tejföl,
kevés csili,
só, őrölt bors,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
Tokány jellegű étel, könnyen elkészíthető.
A húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is.
Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk.
Addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, és beletesszük a fagyasztott zöldségeket.
A tejfölt is hozzáadva, őrölt borssal, és kevés apróra vágott csilipaprikával állítjuk be végleges ízét.
Mielőtt kész lenne ételünk, kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk még rajta.
Kifőtt tésztára halmozva tálaljuk.