Hozzávalók:
40dkg pulyka apróhús,
1 nagy fej hagyma
konzerv vörös bab
1 nagy sárgarépa
20dkg kukorica/vagy mexicói keverék/
1 evkanál zsír vagy olaj
15dkg füstölt sonka/ez el is maradhat/
só,bors,chili paprika
1 nagy gerezd fokhagyma
2 evkanál chiliszósz
1,5dl víz
Köretnek babos rizs.
20-25dkg rizs
1 ev.k. vöröshagyma és 1 ev.k. vörösbab.
fél dl olaj
*
Elkészítés:
A zsíradékon kisütöm az apróravágott sonkát,rádobom a szeletelt hagymát és megdinsztelem,majd hozzáadom a felkockázott sárgarépát és a kockára vágott pulykahúst,amit előzöleg besóztam és örölt borssal behintettem.A hús kifehéredéséig sütöm rajta,majd öntök alá vizet,belenyomom a fokhagymát és puhára párolom.Majd hozzáadom a mexicói keveréket és a leszűrt vörösbabot.5 perc főzés után savanyú uborkát 2-3 db-ot apró kockára vágok és hozzádobom.Keverek rajta egyet és lekapcsolom a tűzhelyet.
Köretként babos rizst adok hozzá.
A rizst a szokott módon el kezdem piritani,rádobok felaprított 1 ev.k.vöröshagymát és egy púpos ev.kanál lecsöpögtetett vörösbabot.Felöntöm,letakarom és puhára fözöm.Vágott petrezselyemmel diszítem.