Hozzávalók:
Méteres krémes.
. Barna tészta
1. 4, tojás sárgája, habbá vert fehérje
2. 26dkg. Porcukor
3. 2. ek. Cukrozatlan kakaó.
4. 26dk. Liszt.
5. ½. Cs sütőpor.
6. 1dl. + 2ek. Víz.
7. 1dl. + 2 ek. Olaj.
8. 2cs. Puncsízű puding por.
9. 25dk. Margarin.
10. 1, rum aroma.
11. 3db. 10dkg. Torta bevonó.
. fehértészta
4,tojás sárgája, habbá vert fehérje.
26dkg. Porcukor.
1dl. + 1 ek. Víz
1dl. + 1ek. Olaj.
26 dkg. Liszt.
½ cs. Sütőpor.
*
Elkészítés:
Krém készítés.
2cs. Puncs ízű pudingot 6dl. Tejjel 8 ek, cukorral sűrű krémet főzünk. Majd 25dkg, margarint ki habosítunk és hozzá adjuk a kihűlt krémhez. Ízesítjük még 1.rumarumával.
3db. 10 dkg. Tortabevonó.
A felsorolt hozzávalókból, elkészítünk kétféle piskótatésztát.
Őzgerinc formát zsírozzuk, lisztezzük és takarék lángon tűpróbáig világosra sütjük.K:B. 30perc. A kihűlt tésztát 1-1,5cm. Szeletekre vágjuk és a puncs krémmel összeragasztjuk. Amikor elkészült a méteres tészta 30dk. Csokoládét 3ek. Olajjal felolvasztunk és bevonjuk a tésztát .Amikor a csokoládé megszilárdul vízbe mártott késsel ferdén felszeleteljük