Métereskalács rolád

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Métereskalács rolád

Métereskalács rolád

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 db tojás
3 ek eritrit
3 ek rizsliszt
A kakaós piskótához:
3 db tojás
3 ek eritrit
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rizsliszt
A krémhez:
3 dl tej
1 cs. GM puncs pudingpor
10 dkg eritrit
20 dkg vaj vagy margarin
A tetejére:
GM étcsoki
1 ek étola

*

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Ugyanígy járunk el a kakaós piskótával is.
A sárga piskóta masszát habzsákba töltjük, másik habzsákba töltjük a kakaós masszát, és felváltva átlósan sütőpapírral bélelt – gáz tepsibe – nyomjuk.
170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Semmiképp se süssük túl, mert akkor nem tudjuk majd feltekerni!
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, tekerjük fel és hagyjuk kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: kb 1, 5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni hozzáadjuk az eritritet, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni.
A puha vajat kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.
A kihűlt piskótát letekerjük és a habosra kevert puncskrémmel megkenjük, és tekerjük fel.
Tetejére vízgőz felett megolvasztott csokit csurgatunk.
A csoki dermedése után azonnal kínálható.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Métereskalács rolád