Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl étolaj
1 dl langyos víz
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
2 ek kakaópor
vaj, liszt a sütőformához
Krémhez:
3.5 dl tej
1 csomag puncspudingpor
1 ek cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Mázhoz:
15 dkg főzőcsokoládé
3 ek olaj
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd 1 dl langyos vízzel és 1 dl olajjal lassan felengedjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojáshabot. Két részre osztjuk.
Egyik fele fehér marad, a másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és 1 kanál langyosvizet. Két darab, zsírozott, lisztezett őzgerincformában mindkét tésztát megsütjük.
Krém:
A tejben megfőzzük az egy ek. cukorral elkevert pudingport. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral kikavart margarinnal.
A kihűlt tésztát, bordánként felszeleteljük. A sárga és barna tésztákat felváltva a krémmel összeragasztjuk.
Csokimázzal leöntjük, ha a máz megdermedt, ferdén szeleteljük.