Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
39 dkg cukor
15 dkg étolaj (175 ml)
15 dkg meleg víz (150 ml)
39 dkg liszt
2 cs. sütőpor
3 ek kakaópor
Krém:
37,5 dkg margarin
22,5 dkg porcukor
1,5 cs puncs pudingpor
6 dl tej
5 ek cukor
Máz:
30 dkg porcukor
3 ek kakaópor
7,5 dkg vaj
3 ek forró víz
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Ezután a tojás sárgákat. lisztet, sütőport, majd óvatosan az olajat és a vizet is hozzádolgozzuk jó alaposan.
2 db őzgerincformát kizsírozunk, kilisztezünk.
A tészta felét beleöntjük az egyik formába. A másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. Ha szükséges adhatunk még hozzá 2 ek meleg vizet. A barna tésztát a másik formába öntjük.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Mikor megsültek az őzgerincek, deszkára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingot megfőzzük – 6 dl tej, 5 ek cukor és a pudingpor.
Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni. Közben kikeverjük a margarint a porcukorral. Amikor a pudingunk kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémhez, szép simára keverjük.
A két őzgerincet felszeleteljük.
Egy barna és egy világos tészta váltakozásával, a krémmel megtöltjük a méteresünket. Ugyanúgy két rudat készítünk, mint ahogy kettőt is sütöttünk.
Mikor összeraktuk, elkészítjük a csokoládémázat.
A hozzávalókat összefőzzük és bevonjuk vele a méteresünket. Hűtőben vagy jó hűvös spájzban hagyjuk megkötni a csoki mázat.
Tálaláskor ferdén szeleteljük.