Hozzávalók:
8 tojás,52 dkg porcukor,2 dl víz,2 dl olaj,1,5 cs. sütőpor,52 dkg liszt,2 púpozott evőkanál kakaópor
A forma kikenéséhez: 4-5 dkg vaj,4 evőkanál liszt
A krémhez: 2 cs
A tetejére: 30 dkg
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral,majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki.A sütőport szórd a lisztbe,majd az egészet add az előzőekhez.A masszát oszd kétfelé,az egyikbe keverj kakaóport.A tojásfehérjét verd habbá,majd egyenlően forgasd a kétféle masszába.
Két,egyenként kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kenj ki vajjal,lisztezd be és töltsd bele a kétféle masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg.Rácsra borítva hagyd hűlni,majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre,s ujjnyi vastagon szeleteld fel.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé.A vajat a porcukorral keverd habosra,apránként add hozzá a kihűlt pudingot,ízesítsd rummal.A krémmel kend meg a tésztaszeleteket és felváltva-egy világosat,egy sötétet-tapassz egymáshoz.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg,dolgozd el az olajjal és vond be vele a méteres kalácsot.Ferdén szeleteld fel!


