Méteres kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Méteres kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

26 dkg liszt
20 dkg p.cukor
4 tojás
1 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
2 ek kakaó
1 sötőpor
Krém:
2,5 dl tej 2x
1 puncs
1 vanília puding
16 dkg p.cukor
15 dkg ráma
Csoki:
2 ek tej
10 dkg ráma
10 dkg p.cukor
1 csokipuding
2 ek kakaó

*

Elkészítés:

20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a masszát.
A masszát 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót keverünk. Vajazott lisztezett őzgerincbe sütjük.
Krém:
Külön -külön 2,5 dl tejbe megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat  vaníliáscukorral a puncsot rummal erősítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, megfelezzük és a pudingokkal habosra keverjük.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva megkenjük a krémekkel ( egy barna egy fehér) tetejére csokit öntünk.
Csoki:
Gőz fölött 2 ek tejben megolvaszjuk a vajat
A cukrot pudingot kakaót összekeverjük és az olvasztott vajhoz öntjük. Simára keverjük  és csak addig tarjuk gőzőn, míg a cukor elolvad.
Ez a massza  sűrű lesz, de így nem szivja magába a tészta. Ha nagyon sűrű pici tejjel lehet higítani.
( Én mindenre ezt a csokit teszem, nekem nagyon bevált!)

Méteres kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Méteres kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!