Méteres kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

4010

Nehézség

Haladó

Méteres kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a piskótához:
– 6 db tojás, 40 dkg porcukor
– 40 dkg rétesliszt
– 15 ek víz (meleg)
– 10 ek étolaj
– 1 csomag sütőpor
– 2 ek cukrozatlan kakaópor
– 1 ek víz (meleg)
– 2 dkg vaj (formához)
– 1 csapott ek. finomliszt (formához)
Krém:
– 1 tasak puncs pudingpor
– 2 dl tej, 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor
– 0.5 dl rumaroma
Máz:
– 5 ek cukrozatlan kakaópor
– 5 ek cukor
– 5 evőkanál víz
– 10 dkg vaj (fagyos)

*

Elkészítés:

A piskót elkészítése: Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon, s beleöntöttem, majd megsütöttem.
Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb.
180 C-fokra, kb.
jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges.
Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém: A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük.
Közben a puha vajat kikeverjük a p orcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.
Tipp: Robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
Összeállítás: Én mind a két megsült sütit hosszában 3 felé vágtam, s a sárga tészta közepére raktam 1 barnát, s a barna tészta közepébe pedig 1 sárga tésztát, s úgy kentem meg a töltelékkel ezeket a süti rudakat.
Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz: A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket.
Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk.
Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos.
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

Méteres kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Méteres kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!