Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors (frissen őrölve)
kömény
majoranna
1 mk Dijoni mustár
1 tk kechup
1 kk fűszerpaprika
2,5 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 cs 500 gr-os mesetészta
olaj
*
Elkészítés:
Tejszínes csirkemell
A csirkemellet megmossuk és kisebb csíkokra vagy kockára vágjuk az Új Generációs Hentes Késsel.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk az Új generációs Előkészítő Késsel, beletesszük a TurbóAprítóba és jó apróra daráljuk.
1 ek-nyi olajat felhevítünk a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, rátesszük a húst és megpirítjuk.
Az összevágott hagymákat, fűszereket, fűszerpaprikát rászórjuk, jól összekeverjük. Mivel csak mellből készül 1 dl vizet is adunk hozzá.
Készre főzzük a pörköltünket.
Közben a tejszínhez hozzáadjuk a lisztet és a Konyhaművész Habverővel simára keverjük. Mikor a hús elkészült a tejszínt a KM Habverővel belekeverjük a pörköltbe.
Egyet forralunk rajta és kész a tejszínes csirkemell.
Míg a pörköltünk fő, elkészítjük, megfőzzük a tésztát is.
Tészta főzése Mikrós Tésztafőzőben
A mesetésztát beleöntjük a Mikrós Tésztafőzőbe és a megfelelő jelig felöntjük vízzel. Sózzuk és 600 W-on 2×10 perc alatt készre főzzük. Közben egyszer megkeverjük. A tésztafőző tetejét nem tesszük rá, amikor főzzük a tésztánkat. Amikor letelt az idő, megfőtt a tészta, 5 percig pihentetjük a mikróban, majd az edény tetejének segítségével leszűrjük.
Öblíteni nem szabad a kifőtt tésztákat, mert kimossuk az értékes sikértartalmat a hideg vizes öblítéssel.
1 ek olajat locsolunk a tésztára, összekeverjük és fedő nélkül 600W-on 2 perc alatt átmelegítjük.
Itt egy kis bemutató a mikróban történő tésztafőzésről:
http://www.youblisher.com/p/219375-tesztafozes_mikrohullamon/
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Hentes Kés
Új generációs Előkészítő Kés
TurbóAprító
Mikrós Tésztafőző
Konyhaművész Habverő
Mesterszakács Nyeles Főzőedény