Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
vaniliáscuki
reszelt citromhéj
3 ek tejföl
2 tojás
25-30 dkg margarin
kis tej
töltelékhez reszelt alma cukorral és fahéjjal keverve
kevés gríz
tetejére porcuki
*
Elkészítés:
a lisztez a sütőporral sóval cukorral reszelt citromhéjjal összekeverjük hozzátesszük a margarint a 2 tojás sárgáját a tejfölt és tésztát gyúrunk belőle ha nem elég lágy kis tejjel javíthatunk rajta..majd kettévágjuk ,nyújtjuk egyik lapot vajas lisztes gáztepsi aljára fektetjük kis grízzel szórjuk és jöhet rá a cukros fahéjas alma persze levétől kinyomkodva ezt befedjük a másik lappal széleit lenyomkodjuk villával megszúrkáljuk a tetejét és a tojások fehérjével lekenjük .. előmelegített kb 180 fokos sütőben aranyszínre sütjük.. szeleteléssel várunk kicsit míg hül és porcukorral díszithetjük..