Hozzávalók:
50 dkg csírkemáj (én a szivét is hozzáteszem)
2-3 evőkanál olivaolaj (lehet étolaj is)
2 gerezd fokhagyma
1 piros csilipaprika (én itt sima zőld csípőspaprikát használtam)
1 tyúkhúsleveskocka
1 evőkanálnyi(2-3 dkg) vaj
2 evőkanál vörösborecet (ízlés szerint,lehet kevesebb is)
só,bors ízlés szerint
fél csokor petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk,ha nagyok kettévágjuk.
Mivel én a szivét is beleteszem,azt felkarikázom.
Az olajat egy nagy serpenyőbemegforrósítom,majd rádobom a májat,szívvel együtt és 2-3 perc alatt megpirítom.
A vékony szeletekre vágott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát hozzáadom,sózom,borsozom,majd 2-3 percig pirítom.(A sóval vigyázzunk,mert a leveskocka is sós!)Rámorzsolom a leveskockát,kb 1 dl vizet öntök rá, a borecettel kellemes pikánsra ízesítem,és úgy 4-5 percig párolom.
A tűzről levéve,beleteszem a vajat,az apróra vágott petrezselymet.
Köretnek főttésztát szoktam,de jó zöldkörettel,vagy kenyérrel is.
Jó étvágyat hozzá!