Méhcsipés(bienenstich)!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Méhcsipés(bienenstich)!

Recept leírás:

Hozzávalók:

250 g vaj vagy margarin
250 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
500 g liszt
1 csomag sütőpor
250 g darált mogyoró
100 g cukor
125 ml tej
250 g vaj
1 csomag vanília puding
5-6 kanál cukor
500 ml tej

*

Elkészítés:

A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzátesszük a keverékhez
A tésztát egy kikent  kapcsosformában öntjük  A mogyorót, a cukrot és a tejet jól összekeverjük és a tésztára kenjük. Ezt 160 fokon  30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni,
A vajat habosra keverjük.
Elkészítjük a pudingot  és megvárjuk míg kihűl, majd apránként hozzákeverjük a  vajat.
A tésztát két helyt elvágjuk megtöltjük a krémmel Tejszínhabbal tálaljuk.

Méhcsipés(bienenstich)!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Méhcsipés(bienenstich)!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!