Hozzávalók:
Megyes rácsos pite:
Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
2-3 evőkanál víz
A töltelékhez:
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 kiskanál fahéj
7 szem édesítő tabletta
3 evőkanál darált keksz
vaníliás porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A kelkáposztát felkockaztam bele az edénybe a krumplit is felkockaztam és bele raktam majd a hagymát apróra vágtam és a fokhagymát is apróra vágtam aztán borsoztam vegeta öröltköménnyel felraktam fözni annyi vízzel hogy jól ellepje. Föztem 30 percig addig liszt olajból rántàst csináltam amint megvolt levetem a tüzröl hogy a piros paprika ne hogy oda Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal egy tálban összemorzsoljuk. Robotgépet is használhatunk. Kézzel simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre mehet a hűtőbe. Minél rövidebb ideig gyúrjuk, annál porhanyósabb lesz a tészta.
A meggybefőtt levéből 1 dl-nyit összekeverünk a vaníliás pudingporral. A maradék meggybefőttet egy edénybe öntjük, lassan melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a pudingporral elkevert meggylevet, és sűrű zselés krémet főzünk belőle. Fahéjjal és édeskével ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
A piteformát vajjal vékonyan kikenjük, liszttel picit megszórjuk.
A pihentetett linzertésztát kettévesszük, a felét lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát óvatosan a piteformába helyezzük. Villával megszurkáljuk, darált keksszel megszórjuk. A meggyes krémet egyenletesen ráterítjük.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval 5-5 mm-es csíkokat vágunk belőle. A rácsokat akár kézzel is sodorhatjuk. A pite tetejét szépen berácsozzuk. A rácsokat tojásfehérjével szépen lekenjük.
A meggyes pitét előmelegítet sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.