Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
2 ek tejföl
A töltelékhez
1 kg megy
5 ek cukor
0.5 kk só
fahéj ízlés szerint (őrölt)
2 csomag csoki puding
4 dl víz
1 db tojás (a tészta lekenéséhez)
*
Elkészítés:
A tölteléket készítjük el először, hogy kihűljön, amíg a tésztát összeállítjuk.
A megyet a cukorral, fahéjjal, és a kevés sóval kicsit megfőzzük.
A vízzel elkevert 2 csomag csoki pudingport hozzákeverjük, és sűrűre főzzük A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk A tészta nagyobbik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi peremén is mindenhol legyen tészta.
Belesimítjuk a megyes krémet.
Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, és rárakjuk a sütemény tetejére.
Megszurkáljuk egy villával a felső tésztaréteget, lekenjük egy felvert tojással, és a forró sütőben 40 percig sütjük sütési hőfok : 180°C sütési mód : hőlégkeveréses