Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb filé
10 dkg szeletelt bacon
20 dkg aszalt szilva
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1,5 dl vörösbor
1 ek ketchup
1,5 dl tejszín
só, bors
*
Elkészítés:
Az étel elkészítésének a lényege, hogy egyetlen AMC Premium System edényt használok, a 2,5 l-es, 24 cm-est.
Minden hozzávalót előkészítek, Megmosom a csirkecombokat, kicsontozom, lebőrözöm, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem, a hagymát, fokhagymát tisztítom, géppel pépesítem.
A bacon szeleteket keresztben kettévágom és minden fél bacon-be 1-1 aszalt szilvát tekerek.
Előmelegítem a 2,5 l-es alapelemet, a csirkecombokat minden oldalukon jól átpirítom, majd egyik oldalukat megszórom sóval, borssal és kb. 2 percre ráteszem a fedőt. Utána a megsült, megpuhult combokat tányérra szedem és félreteszem. Az edényből a képződött szaftot kis tálkába öntöm.
Ugyanebben az edényben szép pirosra pirítom a baconba tekert aszaltszilvákat, majd kiszedem és tálalásig félreteszem.
A serpenyőben visszamarad szafton kissé átfuttatom a vöröshagyma és fokhagyma keverékét, rádobom a lereszelt sárgarépát, pár percig kevergetve pirítom, majd felengedem a csirke leöntött szaftjával. Hozzáadom a vörösbort, a ketchupot, a tejszínt, majd visszarakom bele a csirkecombokat. Kicsit összerottyantom és párolt rizzsel tálalom úgy, hogy mellé rakom a baconben sült aszalt szilvákat is.
Egyszerű, könnyű és nagyon finom, mint minden AMC-ben készült étel!