Hozzávalók:
50dkg liszt,
2 tojás sárgája+ 1 fehérje
pici só
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
vanilia kivonat(vaniliás cukor 1 cs)
5 dkg cukor
Töltelék: meggyzselé
*
Elkészítés:
A langyos tej felébe felfuttatjuk az élesztőt,majd nem túl kemény tésztát dagasztunk a többi hozzávalóval együtt.Én kenyérsütő gép dagasztó programján dagasztattam 20 percig.Duplájára keslesztjük a tésztát és 4 felé vágjuk.Gombósokat formálunk belőle és 10 percig pihentetjük,hogy könnyebben nyújtható legyen.Továbbiakban mellékelem a linket a formázásról.Formázás után hagyom pihenni amíg a sütő bemelegszik ez kb.20 perc tojássárgájával lekenem és mákkal megszórom.mehet a forró sütőbe 180fokra.
http://korenainthekitchen.com/2012/05

