Meggyszörp nyersen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

24

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Meggyszörp nyersen

Meggyszörp nyersen

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
5kg kimagozott meggy, 2-2,5kg cukor, tartósító Nátrium-Benzoát,2 teáskanál  és citromsav 1 teáskanál

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, és ha időnk van töbször meg kevergetjü,hogy a cukor jól elolvadjon. .Másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük. Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 50dkg cukrot számítunk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyszörp nyersen