Hozzávalók:
1 üveg (7 dl.) magozott meggybefőtt, lehet 0,5 kg. friss, vagy fagyasztott is,
3 kanál cukor, (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
kevés friss citromlé, és a citrom reszelt héja,
csipet só,
1 kis pohár (2 dl.) tejszín,
2 csapott kanál liszt, vagy keményítő (a habaráshoz)
*
Elkészítés:
A magozott meggyet feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje.
Ha befőttet használunk, a sziruppal együtt tesszük fel főni, ekkor viszont kevesebb cukrot adjunk hozzá.
Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlét, a cukrot, a citromhéjat, és a csipet sót.
A só kiemeli a többi ízt !
Rövid főzés után, a tejszínből, a keményítőből, vagy lisztből csomómentesre kevert habarással összefőzzük.
A gyümölcsnek nincs szüksége hosszú időre a főzéshez, mert ha túlfőzzük, szétfő a gyümölcs húsa.
Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával, és főtt, vagy sült hússal.