Meggymártás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Meggy ( 1 kg friss vagy  2 üveg befőtt)
Cukor
Tej habaráshoz
Tejföl 1 nagy pohár
Liszt habaráshoz

*

Elkészítés:

A meggyet kimagozom és felteszem főni úgy, hogy két ujjnyira ellepje a víz. Teszünk bele cukrot ízlés szerint. Amíg a meggy fő addig elkészítjük a tejfölös habarást:  Kevés tejben elkeverünk 3-4 púpos evőkanál lisztet csomó mentesre és utána hozzákeverünk egy nagy pohár tejfölt: Ha a meggy megpuhult akkor félre húzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölös habarást és miután jól elkevertük visszahelyezzük a tűzre és kb 5 percig gyenge lángon kiforralom amíg besűrűsödik és ha kell utána ízesítem még cukorral.