Hozzávalók:
50 dkg liszt
1cs. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg porcukor
2 tojás
1 dl tejföl
1 cs.vaníliás cukor
25 dkg túró
10 dkg cukor
1/2 citrom héja
3 dkg mazsola
2 ek. búzadara
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 ek. morzsa
35 dkg meggylekvár (de jó bármilyen más is)
*
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem. Addig elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm egy tálban, hozzáteszem a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a búzadarát és végül beleforgatom a tojások keményre vert habját. Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem. A felét megszórom morzsával, ráhalmozom a túrótölteléket. A másik felére teszem a lekvárt. A maradék tésztából lisztezett deszkán rácsokat sodrok, és keresztben egymásra, a töltelékre rakom. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg körben a széle kezd barnulni, akkor már jó. Felszeletelés után vaníliás porcukorral meghintem. A túrós kicsit magasabb lesz a töltelékben lévő tojások miatt.

