Hozzávalók:
15 dkg magozott meggybefőtt
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 1/2 evőkanál étk. keményítő (főzhető pudingpor)
2 dl meggybefőtt lé
2 dl tejszín
2 dkg reszelt étcsokoládé (ízlés szerint v. elhagyható)
*
Elkészítés:
A magozott, leszűrt meggyet bot-mixerrel pépesítjük, és belekeverjük az étkezési keményítőt.
A meggybefőtt levében a cukrot – kis lángon – elolvasztjuk, a meggy-mixet beletesszük és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük (híg puding állag). Levesszük, és jól kihűtjük.
A tejszínből habot verünk és a meggyes anyagba forgatjuk.
Fagylaltgépbe öntjük, mikor majdnem kész, a reszelt étcsokoládét is hozzáöntjük, és a kívánt állagra elkészítjük a fagylaltot. (10-12 gombóc) – Mélyhűtőbe tesszük.
(Saját recept)