Hozzávalók:
4 db kacsacomb
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
4 EK kacsaszír /lehet disznózsír is/
1 KK majoranna
Meggyszósz:
1 üveg meggybefőtt
1 EK barnacukor /én egyszerű kristálycukrot használtam/
2 dl vörösbor
1 kis őrölt fahéj
Krumplilepény:
5-6 db krumpli
2 tojás
20 dkg liszt
*
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát cikkekre vágjuk. Lábasban zsírt olvasztunk, rárakjuk a hagymát és fokhagymát, majd a combokat is hozzáadjuk. Kicsit megsózzuk, picike /0,5 dl/ vizet öntünk alá és fedő alatt, kis lángon pároljuk kb. 1 órát.
Ha készen vannak a combok, tepsire rakjuk őket, borsozzuk, megszórjuk majorannával, olvasztott zsírral kicsit meglocsoljuk és a sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
A cukrot egy lábasban minden zsiradék nélkül megkaramellizáljuk, rátesszük a kimagozott meggyet, vörösbort és a pici fahéjat. Óvatosan összekeverjük és 10 perc alatt összefőzzük.
A krumplit héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk, összetörjük, hozzáadjuk a tojást , lisztet, pici sót. Összekeverjük, majd vizes kézzel kis lepényeket formázunk belőle, és mindkét oldalukon megsütjük.
Tányérra rakjuk a lepényeket /2 db egy személyre/, mellé a boros meggyet és rá a combot.
Jó étvágyat !!!


