Hozzávalók:
Hozzávalók :
– 50 dkg magozott meggy
– 5 dl víz
– 10 dkg cukor
– 2 kk őrölt fahéj
– 10 dkg búzadara
– kb. 15 – 20 darab babapiskóta
– 1 cs.Oetker krémes por
– 8 dl tej
*
Elkészítés:
A kimagozott meggyet a cukorral és a vízzel együtt felforraljuk.
Amikor a meggy egy kicsit megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Ez a folyamat akár el is hagyható, de így simább, egyneműbb masszát kapunk.
Ezt mindenki döntse el, hogy szeretné inkább, így is, úgy is tökéletesen működik.
Ezután izésítjük a fahéjjal, visszatesszük a lángra, és amikor újra forr, akkor óvatosan beleszórjuk a búzadarát, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besűrűsítjük.
(kb.
5 perc) Elzárjuk alatta a lángot és csak addig pihentetjük, amíg egy 20×25 cm-es tepsit/magas falú tálat vagy kérek tortaforma kibélelünk folpack fóliával.
Beleöntjük a meggyes masszát, majd tetejét kirakjuk babapiskótával és félretesszük.
Elkészítjük a krémes port, ahogyan a tasakon le van írva, is és a babapiskóta rétegre öntjük, simítjuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fogyasztaskor ízlés szerint díszítjük, Tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Bármilyen gyümölccsel működik, én szederrel, nektarinnal, őszibarackkal is készítettem már