Meggyes – vaníliás álom

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Meggyes – vaníliás álom

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók :
– 50 dkg magozott meggy
– 5 dl víz
– 10 dkg cukor
– 2 kk őrölt fahéj
– 10 dkg búzadara
– kb. 15 – 20 darab babapiskóta
– 1 cs.Oetker krémes por
– 8 dl tej

*

Elkészítés:

A kimagozott meggyet a cukorral és a vízzel együtt felforraljuk.
Amikor a meggy egy kicsit megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Ez a folyamat akár el is hagyható, de így simább, egyneműbb masszát kapunk.
Ezt mindenki döntse el, hogy szeretné inkább, így is, úgy is tökéletesen működik.
Ezután izésítjük a fahéjjal, visszatesszük a lángra, és amikor újra forr, akkor óvatosan beleszórjuk a búzadarát, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besűrűsítjük.
(kb.
5 perc) Elzárjuk alatta a lángot és csak addig pihentetjük, amíg egy 20×25 cm-es tepsit/magas falú tálat vagy kérek tortaforma kibélelünk folpack fóliával.
Beleöntjük a meggyes masszát, majd tetejét kirakjuk babapiskótával és félretesszük.
Elkészítjük a krémes port, ahogyan a tasakon le van írva, is és a babapiskóta rétegre öntjük, simítjuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Fogyasztaskor ízlés szerint díszítjük, Tetejére tejszínhabot is tehetünk.
Másnap szeletelve kínáljuk.
Bármilyen gyümölccsel működik, én szederrel, nektarinnal, őszibarackkal is készítettem már

Meggyes – vaníliás álom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes – vaníliás álom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!