Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
1 tojás
1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
1-2 ek tejföl
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg cukor
2 ek. búzadara
1 citrom lereszelt héja
35 dkg meggy kimagozva(vagy meggybefőtt)
*
Elkészítés:
A liszthez szórom a sütőport, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, a kakaóport, a tojást és összegyúrom. Hűtőben pihentetem egy órán át. A túrót áttöröm, hozzáteszem a cukrokat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a tejfölt és végül a búzadarát. A magozott meggyet is belekeverem. Egy 25X35-ös tepsibe nyújtom a tészta felét, ráhalmozom a tölteléket, majd a maradék tésztát a töltelékre reszelem. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütöm 20 percig.