Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
, 4ek. víz,
200g cukor
1cs. vaníliás cukor,
200g liszt,
1 tk. sütőpor
A krémhez:
1 cs. tiramisu puding
4 dl tej
2,5 dl tejszín
1 cs. habfixáló
meggy kompót
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzákeverjük és még tovább verjük.
hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habba szitáljuk majd óvatosan fakanállal beleforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük és 20 percig sütjük.
1 csomag tiramisu pudingot 4 dl tejjel elkészítjük a szokásos módon. Majd kevergetve hűtjük.
2,5 dl tejszínt habbá verjük a habfixszállóval együtt. Majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz , belekeverjük ízlés szerint a lecsöpögtetett kimagozott meggyet és ezzel megtöltjük a tortát,
amit előtte 3 felé szelünk.
A tortát csokis vajkrémmel díszítjük. Amit 125g vajból,250g porcukorból és 2 teáskanál forró vízből keverünk ki.
Tetszés szerint elkészítjük a kosárka virágait.