Meggyes tiramisu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Meggyes tiramisu

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fagyasztott meggy vagy meggybefőtt
ízlés szerint cukor
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint fahéj
hidegvíz
étkezési keményítő
3 tojás
1 mascarpone sajt
2 cs. babapiskóta
10-15 dkg cukor
ízlés szerint Amaretto vagy mandula likőt (én kihagytam)
kakaópor

*

Elkészítés:

A meggybefőttet vagy a fagyasztott meggyet levéleg együtt feltesszük forrni. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és citromlével. Amikor forr besűtírtjük főzelék sűrűségűre, a hidegvízzel elkevert keményítővel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarpone sajtot a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehéjrjét.
Ezután már csak össze kell állítani a süteményt.
Egy formába (jénai tál, vagy tortaforma) lerakjuk sorba a babapiskótát. Meglocsoljuk a meggylikőrrel, ráöntjük a meggyes massza felét, erre pedig a mascarponés massza felét.
Majd megint egy sor babapiskóta, utána a maradék meggyes massza, végül a maradék mascarponés massza. Jócskán megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Legalább fél napot hűtjük.
Igazi nyári frissítő édesség.
Jó étvágyat!

Meggyes tiramisu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes tiramisu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!