Hozzávalók:
8tojás
8ek kristálycukor
9 ek lisz
mokkás kanál szódabikarbóna
csipet só
Krémhez:
4dl tej
1 csm vaníliapuding
1 ek liszt
25dkg Ráma
20 dkg pcukor
1 csm vaníliáscukor
5 dl tejszin (ha Hulala akkor nem kell fixáló!)
2ek p cukor
2 csm habfixáló
1,5 kg magozott meggy
*
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, jó sűrün telerakjuk meggyel, a 8 tojásból kevert piskótát ráöntjük, sütjük (180°fokon) Majd hűtjük.
Közben megfőzzük a krémet.
4dl tejbe 1 ek lisztet és egy vaníliapudingot főzünk. Hűtjük.
A cukrokat a rámával habosra, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tejszint a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük.
A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, tetejére pedig a tejszint.
Ha habzsákból nyomjuk rá a tejszint nagyon mutatós lesz. Tetejét megszórhatjuk reszeltcsokival
Jó munkát és jó étvágyat!!