Meggyes tejföltorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Meggyes tejföltorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

27 dkg cukor,
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dl tejföl,
3 tojás,
1,5 üveg meggybefőtt,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag tortazselé (színtelen vagy piros),
1 csipet sütőpor.

*

Elkészítés:

Forrald fel a meggyet 7 dkg cukorral és másfél deci meggy lével.
A lisztet keverd össze egy csipet sütőporral és 5 dkg cukorral, majd adj hozzá egy csipet sót, egy tojást és dolgozd bele a margarint. Gyúrd össze a tésztát, majd fóliába csomagolva pihentesd egy órát a hűtőben. A tészta kétharmadát nyújtsd kör alakúra, fektesd egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába, majd előmelegített sütőben süsd 10 percig.
Ha kihűlt, a maradék tésztából állíts neki körben egy peremcsíkot úgy, hogy sehol ne legyen rés a találkozásoknál. Ebben ül majd a krém.
A krémhez 10 dkg cukrot verj habosra két tojással, majd add hozzá a tejfölt és a pudingport. Öntsd a krémet a tésztára és süsd 40-45 percig. Ha kihűlt, oszlasd el a tetején a lecsepegtetett meggyet, majd öntsd le a meggy levével és a maradék cukorral megfőzött zselével. Legalább 2 órát pihentesd hűtőben tálalás előtt.

Meggyes tejföltorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes tejföltorta