Hozzávalók:
5 drb tojás
50 dkg finomliszt
40 dkg cukor
2,5 dl szódavíz
2,5 dl napraforgó olaj
1 cs sütöpor
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg meggy
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a citromhéjat és a vaníliás cukrot is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.
tepsi mérete: 37 x 25 cm