Hozzávalók:
Piskóták: :10db tojás, 10e.k kristálycukor, 10e.k liszt, 2cs sütőpor,2 e.k kakaóor
Krém: :2cs eperizű pudingpor, 4e.k liszt,1l tej,2 cs vaníliáscukor, 15dkg porcukor, 12,5dkg margarin, 1 fél üveg rumaroma,
Zseléréteg: :2 cs étkezési zselatin , 2cs tortazselé, 1 ü magozott meggyés a leve, 2dl víz
Teteje: 15 dkg
*
Elkészítés:
A tojásokból 2x5db-ból sütünk két barna piskóta lapot és férre tesszük hülni.A krémet elkészítjük :2 eperpudingot megfözünk 0.5l tejben és hütjük , 4e.k lisztet elkeverünk 0.5l tejben és sűrű krémet főzünk belőle és hütjük.Mikor mindkető már jó fideg akkor robotgéppel jól összekeverjük , habosra.Majd hozzáadjuk a margarint , az aromát,a vníliás cukrot, a porcukrot és jó habosra keverjük így kapunk egy finom krémet.A zselatinokat egy edénybe tesszük és a meggylevével elkeverjük és szaporitjuk még vizzel a leírás szerint .A tepsit amiben sült a piskóta folpackal kibéleljük és a kész még folyós zselatint ráborítjuk és a meggyet eleszórjuk és hagyjuk megdermedni.Mikor ez is kész akkor az egyik lapot lekenjük a krém felével és a zselatint szépen ráfordítjuk.Majd megkenjük a piskóta másik lapját is és ismét ezt is ráfodítjuk a zselatinos részére , kicsit megnyomkodjuk és bevonjuk csokoládéval és hűtőszekrénybe tesszük pár óra múlva szeletelhető.Jó étvágyat hozzá!