Meggyes-rumos csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
Krémhez:
25 dkg  vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 üveg meggybefőtt, lecsurgatva
1/2 cs. csokis pudingpor
2 dl tej
3 ek. rum
Tetejére:
5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
pici tej

*

Elkészítés:

A hozzávalókból sütök egy kerek piskótát. Egyben verem fel az egész tojásokat(legkisebb fokozaton, inkább csak keverem), a cukorral, majd amikor nagyon kemény,  beleforgatom a lisztet.
A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból és tejből főzött, majd kihűtött sűrű pudingot, a kakaóport, a rumot, és együtt jól kihabosítom. A meggyből félreteszek 12 szép szemet, a többit kettévágom és a krémbe keverem. Előtte a krémből is veszek ki egy kis adagot a díszítéshez, amire a meggyszemek kerülnek.
A krémet a piskótára halmozom, elsimítom, az oldalát is bekenem vele. Hűtőbe teszem, lehűtöm.
Amikor hideg, elkészítem a kakaós bevonót és krémre öntöm. A vajat vagy margarint összeolvasztom a porcukorral, kakaóporral, és egy pici(1-2 ek.) tejjel, pár percig együtt melegítem, majd lehűtöm.
Ekkor ismét hűtőbe kerül a torta, majd rányomom a krémrózsákat  és mindegyikre teszek egy-egy szem meggyet.