Meggyes rízsfelfújt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Meggyes rízsfelfújt

Meggyes rízsfelfújt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         35 dkg rízs
·         1/2 l víz
·         1/2 l Tej
·         késhegynyi só
·         10 dkg vaj
·         12 dkg cukor
·         1 cs vaníliás  cukor
·         3 tojás
·         fél citrom leve
·         1 ek zsemlemorzsa
·         2 evk meggy darabos  lekvár

*

Elkészítés:

1.    A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
2.    Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet,a vaníliás cukrot  felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
3.    Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt  az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
4.    A vajat és a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belenyomjuk a citrom levét .
5.    A tojásfehérjéket habbá verjük.
6.    A vajas keveréket a rizshez forgatjuk,bele rakjuk a meggyes lekvárt  majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
7.    Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Én a Tupperware  kuglóf formában  sütöm  általában ,akkor csak  kivajazom  a formát  és mehet bele a tészta  .
Kívánság  szerint  cukrozva ,csoki öntettel  vagy lekvárral  tálaljuk  .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes rízsfelfújt