Meggyes rácsos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

detty

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Meggyes rácsos

Meggyes rácsos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg ráma
20 dkg p.cukor
1 tojás
1 sütőpor
2 ek rum
pici fahéj
csipet só
tejföl kb 1 ek, vagy amennyit a tészta felvesz.
Töltelék
60 dkg friss, vagy mirelit meggy
3 dl meggylé
1 vaníliapuding
4 ek meggylekvár

*

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket had hűljön. Meggymagozáskor fefogjuk a meggy levét. Ebbe a lébe megfőzzük a pudingot, belekeverjük a meggyet és hűtjük. A kihűlt masszába keverünk  meggylekvárt. A lisztet a rámával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot tojást, sütőport rumot, pici fahéjat, sót és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz.
A tésztát kétfelé vesszük, vajazott lisztezett tepsibe tesszük, rákenjük a masszát, és rácsozzuk.
Egyszerű rácsozás: Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát. majd derejevágóval felcsíkozzuk
180-200 fokon sütjük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes rácsos