Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg ráma
20 dkg p.cukor
1 tojás
1 sütőpor
2 ek rum
pici fahéj
csipet só
tejföl kb 1 ek, vagy amennyit a tészta felvesz.
Töltelék
60 dkg friss, vagy mirelit meggy
3 dl meggylé
1 vaníliapuding
4 ek meggylekvár
*
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket had hűljön. Meggymagozáskor fefogjuk a meggy levét. Ebbe a lébe megfőzzük a pudingot, belekeverjük a meggyet és hűtjük. A kihűlt masszába keverünk meggylekvárt. A lisztet a rámával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot tojást, sütőport rumot, pici fahéjat, sót és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz.
A tésztát kétfelé vesszük, vajazott lisztezett tepsibe tesszük, rákenjük a masszát, és rácsozzuk.
Egyszerű rácsozás: Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát. majd derejevágóval felcsíkozzuk
180-200 fokon sütjük