Hozzávalók:
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name: Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size: 0;
mso-tstyle-colband-size: 0;
mso-style-noshow: yes;
mso-style-priority: 99;
mso-style-qformat: yes;
mso-style-parent: ;
mso-padding-alt: 0 cm
mso-para-margin: 0 cm
mso-para-margin-bottom: 0 pt
mso-pagination: widow-orphan;
font-size: 11 pt
font-family: Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family: Calibri;
mso-ascii-theme-font: minor-latin;
mso-fareast-font-family: Times New Roman;
mso-fareast-theme-font: minor-fareast;
mso-hansi-font-family: Calibri;
mso-hansi-theme-font: minor-latin;
mso-bidi-font-family: Times New Roman;
mso-bidi-theme-font: minor-bidi;}
50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl kefir, csapott kávéskanál só, 2 üveg magozott meggybefõtt vagy 1.5 kg friss magozva, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evõkanál cukor, 1 db tojás
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egyszerre tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kel nagyon sokáig gyúrni mert akkor nagyon ellágyul a tészta és ragad. Ha ez megtörténne akkor tegyük 10 percre hûtõbe. Felezzük el és az egyik felét nyújtsuk ki a tepsi méretére, majd kenjük rá a pudingot.
Erre szórjuk rá a kekszmorzsát majd a meggyet, majd megszórjuk vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál cukorral. A tészta másik felébõl készítsünk rá rácsokat. A rácsokat kenjük le felvert tojással. A sütõt elõre melegítsük fel 160 fokra és tegyük be a süteményt és süssük 40-45 percig. Várjuk meg míg teljesen kihûl majd szeletjük. Jó étvágyat hozzá.
Tehetünk rá bármilyen idénygyümölcsöt vagy télen befõttet, de készíthetjük mák, túró vagy dió töltelékkel is. Nagyon finom omlós.