Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama (vagy kb.18-20dkg zsír)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
8 dl meggy lé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
70-80dkg magozott meggy,de 1 kg-ot is elbír
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A meggy léből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a puding, amibe belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! 🙂 Porcukorral meghintve tálaljuk.