Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama (vagy kb.18-20dkg zsír)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
8 dl meggy lé,
5 ek. cukor, 2 cs. vanília puding, 1 kg madozott meggy
*
Elkészítés:
Elkészítése: A töltelékkel kezdünk.
A meggy léből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a puding, amibe belekeverjük a magozott meggyet.
Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön(180fokon kb.
30-40 perc alatt.
.
.
.
sütőfüggő.
.
.
.
) szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni!
🙂 Porcukorral meghintve tálaljuk.