Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs vaniliás cukor
1 ek tejföl
12 dkg cukor
1 kk só
Fél csomag sütőpor
2 tojás
Fél citrom reszelt héja
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
8 dl meggylé
5 ek cukor
2 cs vaniliás pudingpor
Fahéj
70 dkg magozott meggy
*
Elkészítés:
A meggylében megfőzöm a pudingot, majd ezt hagyom teljesen kihűlni.
Közben a tésztához a hozzávalókat összegyúrom (minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen).
Lisztezett deszkán két cipót formálok belőle, az egyiket kinyújtom és kivajazott tepsibe teszem.
A kihűlt pudingba belekeverem a lecsepegtetett meggyet, és ezt rákenem a tésztára.
A másik cipót is kinyújtom és befedem vele a tölteléket.
1 felvert tojással lekenem, villával megszúrkálom és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Tipp: Ha megsült, érdemes megvárni amig teljesen kihűl, mert ha még meleg, akkor a töltelék kicsit puhább benne, így nem igazán szépen szeletelhető.