Hozzávalók:
3 tojás
3 kis pohár joghurt, vagy kefir
3 kis joghurtos pohár liszt
1 kis joghurtos pohár cukor
1/2 kis joghurtos pohár olaj
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kg meggy
őrölt fahéj
*
Elkészítés:
Ez a tészta azért jó, mert sokféle módon csinálhatjuk. Lehet tejföllel, vagy kefirrel és joghurttal is készíteni
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A gyümölcsöt kimagozzuk, fahéjjel esetleg kevés cukorral megszórjuk, félre tesszük. Az tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és egészet jól kidolgozzuk, csomómentesre keverjük. Gáz tepsibe sütőpapírt teszünk vagy -zsírozott lisztezetten- erre öntjük a tésztát és bőven megszórjuk a gyümölccsel,
180 C-n 50-40 perc alatt készre sütjük.