Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 1/2 -2 dl. tejföl
1 sütőpor
1 tojássárgája a kenéshez
Töltelék
zsemlemorzsa, vagy darált keksz
1 kg kimagvalt meggy
cukor izlés szerint
1 tasak vaniliás puding
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe teritjük az egyik kinyútott lapot
-megszorjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kimagvalt meggy + cukor( izlés szerint ) +1 vaniliás puding belekeverjük a meggybe
.-ezt is megszorjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyujtott tésztával –
-1 tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét.
-megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral