Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg zsír vagy vaj
1 cs. sütőpor
1 egész tojás
12 db kis kávétejszín
Töltelék:
2 ü meggybefőtt
búzadara
ízlés szerint porcukor
ízlés szerit fahéj
*
Elkészítés:
A hozzávalókból a Gyorskelesztő Tálban könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk a tésztát úgy, hogy 2/3-ad illetve 1/3-ad legyen.
A nagyobbik részt a Gyúrólapon a Nyújtóval kör alakúra sodorjuk.
Kibéleljük vele a pitesütőt úgy, hogy a széleinél körben is tészta legyen.
A Mini Nyújtó segítségével szépen a tálba simítjuk a tésztát, majd megszurkáljuk.
Ezután megszórjuk búzadarával, majd rárakjuk a jól lecsepegtetett, magozott meggyet.
A meggy tetejét is megszórjuk búzadarával és porcukorral, fahéjjal ízesítjük.
Kisodorjuk az 1/3-ad rész tésztát akkora kerek lappá, hogy a piténket be tudjuk vele takarni.
A 8:1- ben Sütiszaggatónk apróságaival kiszaggatjuk a tésztát.
Ráterítjük a meggyes töltelékre, széleit összenyomkodjuk.
A kiszaggatott kis tésztákat a Szilikon Ecsettel picit megvizezzük és díszítjük velük a pite tetejét.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Miután kihűlt a piténk, porcukorral meghintjük.